Това сподели за Varna24.bg д-р Янка Драганова, началник на дирекция "Надзор

...
Това сподели за Varna24.bg д-р Янка Драганова, началник на дирекция "Надзор
Коментари Харесай

Варна в предепидемична обстановка

Това сподели за Varna24.bg доктор Янка Драганова, шеф на дирекция "Надзор над заразните заболявания " в Регионалната здравна ревизия.

Въпреки настояването от страна на родители да бъде оповестена грипна почивка във Варна, експертите са безапелационни, че на този стадий това не се постанова. 
"На съвещанието на комисията за битка с грипа в края на предходната седмица участваха представители на всички институции и здравни заведения в града, които имат касателство. Всички бяха безапелационни, че няма предпоставки в този миг да бъдат разпускани децата, тъй като същинският пик на грипа се чака в края на месеца и тогава ще се наложи вземането на по-сериозни ограничения. Обичайно във Варна грипната вълна настава малко по-бавно спрямо страната. ", изясни доктор Драганова. 
Припомняме и какво реши на съвещанието си комисията за битка с грипа към РЗИ-Варна:
Стриктно да се организира утринно здравно наблюдаване за недопускане на болни деца в детските заведения. 

Да се съблюдава непоколебим противоепидемичен режим. Да се заобикаля събиране на групи и осъществяване на общи мероприятия в детските заведения. 

Често проветряване. Ежедневно да се следи броя на отсъстващите възпитаници от образователните заведения заради заболяване от грип и ОРЗ, които да се оповестяват в РЗИ Варна.

Областната оперативна комисия за управление, съгласуваност и надзор на битката с грип и ОРЗ има подготвеност за осъществяване на второ съвещание при утежняване на епидемиологичната конюнктура по повод заболяемостта от Грип и ОРЗ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР